Geschiedenis

Tim van de Staak smeedde de eerste bandformatie samen met Martijn van Nunen die hij al kende vanaf zijn jeugd. Martijn had opgevangen dat Tim iets met gitaren deed, en besloot met een zanger en een bassist die hij kende uit Oirschot een band samen te stellen. Tim had op het moment nog niet eens zijn échte elektrische gitaar of versterker, maar ach… waarom niet meteen beginnen!

De eerste coverband was begin 2008 een feit en ging onder de naam “More” hard aan het repeteren met onder andere nummers van the Red Hot Chilli Peppers, Dire Straits, Arctic Monkeys en U2. Tijdens de periode met More ontwikkelde Tim zijn gitaarstijl, en begon zich meer te vinden in funk en rock & roll.

Na een tijdje besloot de toenmalige bassist, Dirk, het voor gezien te houden en kwam More zonder bass te staan. Gelukkig kende drummer Martijn nog een leuke bassist in een coverband uit Berkel-Enschot. Na Joost te hebben weggehaald bij zijn vorige band, strandde niet veel later alsnog het bandavontuur van More.

Na anderhalf jaar podiumstilte waren Tim en Martijn nog altijd hun bandkriebels aan het opkroppen. In 2010 studeerde Saskia van de Staak, Tim’s zus, af aan het conservatorium en kwam met Tim op het idee om samen muziek te gaan maken. Het duurde niet lang of Martijn werd erbij gehaald en de eerste bandplannen werden alweer op kweek gezet. Na een telefoontje, een mailtje en een drankje werd eind 2011 de volgende coverband Grape Valley opgericht.

Tijdens Martijn’s muzikale zwervingen in de regio Oirschot had hij Dirk (andere Dirk, niet de bassist) leren kennen. Na een aantal musicalprojecten overtuigde Martijn hem ervan om het keyboard eens te proberen in een band. Na wat wikken en wegen sloot Dirk zich eind 2011 aan bij Grape Valley en de rest is geschiedenis.

Toen na 2 jaar trouwe dienst zangeres Saskia besloot om haar ambities elders te vervolgen, dreigde Grape Valley op te houden te bestaan. Maar dankzij het enthousiasme en doorzettingsvermogen van de mannen maakte Grape Valley in het voorjaar van 2014 een doorstart met een nieuwe zangeres. Simone van den Berg had de auditierondes doorstaan en samen met Tim, Martijn, Joost en Dirk vormen zij de vernieuwde setting van coverband Grape Valley.

Na ruim een jaar trouwe dienst scheidden echter onze muzikale wegen en werden in de zomer van 2015 nieuwe audities gehouden. De opgelopen ambities maakten het mogelijk voor Yorick Willems om aan te sluiten als tweede gitarist en kort daarna verwelkomde Grape Valley haar huidige zangeres Marit Kolsters! Met deze muzikale aanwinsten gaan we de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Share