Joost

Bassist en Geluidstechnicus

joost-groot-temp

Joost van de Wal is op zijn 6de begonnen met muziek en na jaren in fanfare- en blaasmuziek doorgebracht te hebben, nam hij op zijn 23ste eindelijk de stap om een instrument te gaan spelen wat hij eigenlijk al veel langer wilde: Basgitaar.

Samen met een bevriende drummer en 2 andere muzikanten was zijn eerste band: Big Buckaroos, een feit! Daarmee werd na een paar maanden al een demo gemaakt in een echte studio; een geweldige ervaring! Dit was aanleiding om toch maar eens basles te gaan volgen. Big Buckaroos bleek een kort leven beschoren, maar Joost en de drummer bleven samen projectjes onderhouden, maar toch werd er een na een paar jaar een sabbatical ingelast van zo’n 8 jaar in de hoop toch ooit weer te gaan spelen.

In 2006 werd hij door een collega gewezen op een band die nog een bassist zocht. Na veel twijfelen werd de bas weer gepakt en begonnen bij Sirius, welke later veranderde in Tom’s en speelde daar ruim 5,5 jaar. Na een gezamenlijk cafe optreden met de band More, kwam hij tot de conclusie dat die meer in zijn richting zaten en was het contact met zijn oude buurjongen Martijn snel hersteld. Toen More’s bassist stopte werd Joost gebeld door Martijn om bij More te komen spelen en was de keuze snel gemaakt, maar hij bleef ook nog even bij Tom’s spelen. Na aangeven van de zanger van More dat hij een andere richting op wilde hield deze band op te bestaan. Tom’s kwam een jaar later ook aan zijn einde toen meerdere leden een andere richting op wilde, maar dat was niet de richting van Joost zijn interesse.

Na 1 jaar bij een paar bands audities gedaan te hebben, waar niets uitkwam, kwam Joost Martijn weer tegen. Deze was intussen weer met Tim iets begonnen en toen daar (alweer) een bassist stopte werd Joost alsnog gevraagd en legde met Dirk, Martijn en Tim ruim 4 jaar de basis van Grape Valley.

Eind 2017 kwam het moeilijke besluit de basgitaar aan de wilgen te hangen en zich te focussen op andere muzikale ambities.

< Terug naar bandleden